Lidmaatschap

Lidmaatschap

Als je je bij ons aansluit, begin je als aspirant-lid. Deze periode van zes maanden, vastgesteld door de KNSA, is een standaard bij alle schietsportverenigingen in Nederland. In deze tijd krijg je instructie van onze basistrainers om je de grondbeginselen van het sportschieten bij te brengen.

Onze vereniging is meer dan alleen een plek om te sporten; we zijn een levendige gemeenschap waarin iedereen een rol speelt. Als lid draag je niet alleen bij aan je eigen sportontwikkeling, maar ook aan het hart van onze vereniging. Vrijwilligerswerk, zoals bardiensten, onderhoud, en het ondersteunen als trainer, zijn essentieel voor ons voortbestaan en de gezellige sfeer.

Jouw inzet en betrokkenheid maken onze club tot een hechte en gezellige groep sporters. In je eerste zes maanden als aspirant-lid verwachten we dat je regelmatig langskomt en toont dat je verantwoordelijk en veilig met (lucht)wapens omgaat. Als laatste vragen we je een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag in te leveren. Al deze aspecten vormen samen het pad naar een volwaardig lidmaatschap bij onze vereniging.

Let op: Als schietsportvereniging dragen wij een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom melden wij gedragingen van aspirant-leden, leden en introducees die hiermee in strijd zijn, altijd bij Justitie en de KNSA.

Introductiecursussen

Voor nieuwe leden worden introductiecursussen van elk 2 uur georganiseerd op een andere avond dan de reguliere openingsdagen. Ze worden opgevangen door een bestuurslid en diverse trainers en worden voorgelicht over de gang van zaken in de vereniging. Vervolgens krijgen zij instructie in het omgaan en de veiligheidsaspecten van het schieten met wapens.

Alle nieuwe leden moeten zich eerst bekwamen met luchtpistool of luchtgeweer, alvorens zij toestemming kunnen vragen aan de ballotagecommissie voor het schieten met een vuurwapen. Deze ballotagecommissie beslist ook of aspirant leden na een periode van 6 maanden toegelaten worden als volwaardig lid.

Baandienst

Een belangrijk aspect van je lidmaatschap is deelname aan de baandienst. Dit betekent dat je ongeveer drie keer per jaar bijdraagt aan het beheer en toezicht op de schietbanen. Deze cruciale rol zorgt voor de veiligheid en een soepel verloop van onze activiteiten.

Opzegtermijn

Tot slot willen we je informeren over de opzegtermijn van het lidmaatschap bij onze vereniging. Mocht je besluiten om je lidmaatschap op te zeggen, houd dan rekening met een opzegtermijn van één maand. Deze termijn zorgt ervoor dat wij alles netjes en tijdig kunnen afhandelen. We hopen natuurlijk dat je lang bij ons blijft en geniet van de sport en de gemeenschap, maar we begrijpen dat omstandigheden kunnen veranderen. Zorg ervoor dat je opzegging schriftelijk gebeurt, zodat we dit correct kunnen verwerken.

Tarieven

Ben je benieuwd naar de kosten van een lidmaatschap bij onze vereniging? De tarieven variëren op basis van leeftijd, zodat we voor iedereen een passend aanbod hebben. Voor een duidelijk overzicht van de inschrijfkosten, onze lidmaatschapstarieven en KNSA bijdrage per leeftijdscategorie inhoudt, kan je kijken op op onze tarievenpagina.

Introductieavond

Twijfel je nog of lid worden van een schietsportvereniging iets voor jou is? Geen probleem! Kom gerust eens langs om kennis te maken en de sfeer te proeven. Voor meer informatie over hoe je dit kunt doen, klik hier.